De witte bloem die normaal gesproken in een taart wordt gestopt, heb ik vervangen door fijn gemalen havermout. Om het geheel nog zoeter te maken heb ik appeldiksap gebruikt. Dit kan ook worden vervangen door agavesiroop, honing of een andere zoetmaker. Het wordt een flinke taart, die goed in een luchtdichte doos in de koelkast bewaard kan worden.
Ingrediënten
- 400 gram wortels
- 250 gram havermout
- 4 theelepels lijnzaad gemengd met 12 eetlepels water (of 4 eieren)
- twee theelepels kaneel
- een theelepel nootmuskaat
- een mespuntje stevia
- 40 ml appeldiksap
- 160 ml water
- een banaan
Bereidingswijze
- Doe de havermout in de keukenmachine en mix het fijn. Gooi het hierna in een grote kom.
- Doe 4 theelepels lijnzaad met 12 eetlepels water in de keukenmachine en mix het goed. Laat het geheel een tijdje staan.
- Doe de wortels, kaneel, nootmuskaat, stevia en de banaan bij de havermout in de kom en meng het geheel goed.
- Als alles goed gemengd is, voeg je de banaan, het water, het lijnzaad-watermengsel (of de eieren) en het appeldiksap toe. Meng dit goed.
- Doe het deeg in een springvorm (bekleed met bakpapier) en zet deze in de oven voor ongeveer een half uur op 200 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten