maandag 4 november 2013

Recept: Stoofpotje met Kip en Snijbonen

Snijbonen vallen volgens het Voedingscentrum niet onder de groente, maar onder verse peulvruchten. In tegenstelling tot andere peulvruchten bevatten snijbonen (en andere verse peulvruchten) wel vitamine C en worden ze meestal als groente gebruikt. Verse snijbonen uit Nederland zijn verkrijgbaar in augustus en september. Ze bevatten maar 12kcal per 100 gram, maar zitten vol met vezels. Dit geeft een verzadigd gevoel.


Ingrediƫnten
  • 250 gram kipfilet
  • 250 gram krieltjes
  • 400 gram snijbonen
  • 2 rode paprika's
  • 1 rode peper
  • 1 grote wortel
  • 1 blikje mais
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 300 ml bouillon (kip of groente, van een bouillonblokje)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en smeer ze in met wat peper en zout
  2. Snijd de krieltjes in kleine stukjes
  3. Maak de groente, knoflook en ui schoon en snijd ze fijn
  4. Verhit in een pan de kokosolie en fruit hierin de ui, de knoflook en de rode peper
  5. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin
  6. Voeg de groente toe en bak deze kort mee
  7. Voeg de bouillon en de kruiden toe en laat het geheel nog een half uur sudderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten