maandag 4 november 2013

Recept: Pittige Makreel met Broccoli en Rijst

Makreel is goed voor hart en bloedvaten. Waarom? Het is een bron van gezonde omega-3-vetzuren. Daarnaast bevat makreel veel eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw van onder andere spieren. Maar ook de cellen in ons lichaam zijn opgebouwd uit eiwitten. Ook mineralen als calcium, fosfor en magnesium zijn aanwezig. Geadviseerd wordt om minimaal een keer per week vette vis te eten. 100 gram makreel bevat ongeveer 250kcal.

Ingrediƫnten (voor twee personen)
  • 1 makreel
  • 500 gram broccoli
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • Kokosolie om in te bakken


Bereidingswijze
  1. Ontdoe de makreel van zijn vel en graten
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze gaar
  3. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  4. Snipper de ui en snijd de tomaat in stukjes
  5. Verhit in een pan de kokosolie en fruit de ui
  6. Voeg de tomaat toe en bak deze mee tot hij uit elkaar begint te vallen
  7. Voeg de sambal en kerrie toe en verwarm als laatste de makreel nog kort mee





Geen opmerkingen:

Een reactie posten