De tonijn is verwerkt in een soort pastasaus gemaakt. Door de cayennepeper wordt de smaak hiervan lekker pittig. Door de combinatie van bulgur en tonijn bevat deze maaltijd een goede dosis koolhydraten en eiwitten, waardoor je lang een vol gevoel zult hebben.
Ingrediƫnten (voor twee personen)
- 150 gram bulgur
- 2 blikjes tonijn op waterbasis
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel kaneel
- Snufje chilipoeder
- Snufje cayennepeper
- Zout en peper naar smaak
- Kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Snipper de ui en schil de tomaat en snijd deze in stukjes
- Laat de tonijn uitlekken
- Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit in een koekenpan de kokosolie en fruit hierin de ui
- Voeg de tomaat toe en bak deze mee tot hij uit elkaar begint te vallen
- Voeg de tonijn, de tomatenpuree en de kruiden toe
Wat vond je van bulgur en wat doe jij ermee? Ik hoor het graag!
ik heb als extra gesneden peultjes, overgebleven spruitjes gehalveerd en een winterwortel er in repen bijgedaan en een kippebouillon tablet.
BeantwoordenVerwijderen