dinsdag 5 november 2013

Recept: Tonijn met Bulgur

Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van bulgur. Bulgur wordt gemaakt door tarwekorrels te pletten, vervolgens te stomen en daarna te roosteren of te drogen. Om het te bereiden wordt het gekookt, zoals rijst. De smaak van bulgur is echter zoeter dan die van rijst. Bulgur bevat veel vezels en ijzer, en vergeleken met bijvoorbeeld couscous, minder koolhydraten. Bulgur is te koop bij de Turkse winkel (of op de Turkse afdeling van de Deka), maar er is ook een biologische variant te koop van Bio+ (o.a. bij Supercoop).
De tonijn is verwerkt in een soort pastasaus gemaakt. Door de cayennepeper wordt de smaak hiervan lekker pittig. Door de combinatie van bulgur en tonijn bevat deze maaltijd een goede dosis koolhydraten en eiwitten, waardoor je lang een vol gevoel zult hebben.


Ingrediƫnten (voor twee personen)
  • 150 gram bulgur
  • 2 blikjes tonijn op waterbasis
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje chilipoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • Kokosolie om in te bakken


Bereidingswijze
  1. Snipper de ui en schil de tomaat en snijd deze in stukjes
  2. Laat de tonijn uitlekken
  3. Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  4. Verhit in een koekenpan de kokosolie en fruit hierin de ui
  5. Voeg de tomaat toe en bak deze mee tot hij uit elkaar begint te vallen
  6. Voeg de tonijn, de tomatenpuree en de kruiden toe

Wat vond je van bulgur en wat doe jij ermee? Ik hoor het graag!


1 opmerking:

  1. ik heb als extra gesneden peultjes, overgebleven spruitjes gehalveerd en een winterwortel er in repen bijgedaan en een kippebouillon tablet.

    BeantwoordenVerwijderen