maandag 4 november 2013

Recept: Volkoren Speltbrood uit de Broodmachine

Brood is de meest handige lunch om mee te nemen. Maar als je de etiketten van het brood uit de supermarkt leest, kom je er al snel achter dat dit helaas minder gezond is dan je zou denken. Vaak worden er verschillende soorten suiker aan supermarktbrood toegevoegd. De toevoeging van suiker zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel na het eten snel stijgt, maar daarna ook snel weer daalt. Dit resulteert in een nieuw hongergevoel. Daarnaast worden ook verschillende geharde vetten toegevoegd aan supermarktbrood. Deze doen ook meer kwaad dan goed voor je lichaam.
Nu ik mijn eigen brood maak, weet ik wat erin zit en kan ik ervan genieten als ik het eet. Daarnaast is het natuurlijk ook veel lekkerder!


Ingrediƫnten
  • 500 gram biologisch volkoren speltmeel
  • 300 ml water
  • 3 eetlepels (koudgeperste) olijfolie
  • 1 theelepel gist (6 gram)
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel agavesiroop


Benodigdheden
  • Broodbakmachine

Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediƫnten in de broodbakmachine
  2. Stel de broodbakmachine in volgens de handleiding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten