maandag 4 november 2013

Recept: Pittige Groene Linzen

Linzen zijn alleen gedroogd te koop. Voor het beste resultaat laat je de linzen eerst een nacht weken, alvorens ze te koken. Linzen hebben een hoog fosfor- en ijzergehalte. Daarnaast zijn ze erg geschikt voor jonge moeder, omdat ze de borstvoeding op gang laten komen.
Drink bij dit gerecht een glas verse sinaasappelsap. De vitamine C hierin zorgt ervoor dat het ijzer beter door je lichaam wordt opgenomen.


Ingrediƫnten
  • 200 gram groene linzen
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijn
  • kokosolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak


Bereidingswijze
  1. Kook de linzen in een ongeveer een uur gaar
  2. Snipper de ui, snijd de tomaat en de rode peper in stukjes
  3. Verhit in een koekenpan de kokosolie en fruit hierin de ui
  4. Bak de tomaat en de rode peper mee tot de tomaat uit elkaar begint te vallen
  5. Voeg de komijn en de groene linzen en naar smaak peper en zout toe en laat het geheel nog even sudderen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten