maandag 4 november 2013

Recept: Zelf Notenpasta Maken

Pindakaas is een bekend broodbeleg. Maar wist je dat aan sommige pindakaas uit de supermarkt suiker wordt toegevoegd? Bovendien worden er altijd conserveringsmiddelen toegevoegd. En vaak ook nog extra olie, terwijl pinda's van nature al vol zitten met gezonde vetten.

Pindakaas is heel gemakkelijk zelf te maken. En deze zelfgemaakte pindakaas bevat alleen maar pinda's!

Ingrediënten
    Pinda-amandelpasta
  • 500 gram pinda's (ongezouten)


Benodigdheden
  • Keukenmachine (ik gebruik zelf de hakmolen van de staafmixer)


Bereidingswijze
Doe de pinda's in de keukenmachine en laat hem draaien tot het een smeuïg geheel is geworden.


Lekkere variaties:

  • Pinda-amandelpasta: gebruik 250 gram ongezouten pinda's en 200 gram ongezouten, ongebrande amandelen (op de foto).
  • Pinda-hazelnootpasta: gebruik 250 gram ongezouten pinda's en 200 gram ongezouten, ongebrande hazelnoten.
  • Pinda-gemengde notenpasta: gebruik 250 gram ongezouten pinda's en 200 gram gemengde, ongebrande noten.


Deze notenpasta's zijn heerlijk als tussendoortje op een biologische rijstwafel, of natuurlijk op een zelfgebakken speltboterham bij het ontbijt of de lunch!

2 opmerkingen:

  1. dit is een zeer goede tip en nog gezonder dn de pinkakaas van welke supermarkt dan ook,nadat ik het heb uitgeprobeerd ben ik tot de conclusie gekomen dat er bij mij GEEN gekochte pindakaas meer in huis komt: ECHT SUPERHEERLIJK EN SMAAKVOLLER.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welke staafmixer (merk en model) gebruik je hiervoor?

    BeantwoordenVerwijderen