Ingrediƫnten
- 1 biologische pompoen (ongeveer 1 kg)
- 200 gram spinazie (vers of diepvries)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 bouillonblokje
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel komijn
- kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in kleine stukken. Zet deze apart.
- Snij de uien en knoflook (en eventueel de spinazie).
- Verhit kokosolie in een pan en bak de ui en de knoflook. Voeg hierna de pompoen toe en bak nog even mee.
- Voeg het bouillonblokje, de kruiden en water toe tot de pompoen onder staat en laat het geheel koken tot de pompoen helemaal zacht is.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg de spinazie toe.
- Laat nog even koken tot de spinazie gaar is.
Lekkere variatie
Om er een goed vullende maaltijdsoep van te maken, kun je kikkererwten toevoegen aan de soep. Natuurlijk is deze soep ook heerlijk om met een stukje (biologisch) roggebrood of een zelfgebakken speltboterham te eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten